There is a Place in Hell Reserved for Me and My Friends

Κυριακή, Ιουλίου 03, 2005

  κυρία βέφα
Φιλέτο με αντσούγιες, κόκκινο κρασί & ρόκα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξεραμένη ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο χωρίς φλούδα, κομμένες στα 2
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
8 φιλετάκια αντσούγιας, στραγγισμένες & λιωμένες
4 κομμάτια φιλέτο μοσχαρίσιο, 225 γρ. το καθένα
200 ml κόκκινο κρασίαλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ρόκα σαλάτα για 4 άτομα
Ζεσταίνετε τo λάδι μαzί με 50 γρ. βούτυρο σ ένα μεγάλο τηγάνι / Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ανακατεύετε και τo αφήνετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει / Προσέξτε μόνο να μην κάνει κρούστα / Προσθέτετε το σκόρδο, τις αντσούγιεs και τη ρίγανη / Ανακατεύετε πάλι και θα δείτε ότι έχετε κάνει μια λιπαρή καφέ σάλτσα / Μην απογοητεύεστε όμως / Έτσι πρέπει να φαίνεται / Εξάλλου η εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση / Συνεχίζετε κανονικά λοιπόν και βγάζετε τη σάλτσα από το και τσιγαρίζετε το κρέας και από τις δύο πλευρές στο υπόλοιπο βούτυρο / Όταν γίνει το φιλέτο ανάλογα με το γούστο σας, ρίχνετε μέσα το κρασί και ξαναβάζετε την υπόλοιπη σάλτσα μέσα / Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε το κρέας να ρουφήξει τις μυρωδιές από όλα τα υλικά / Ρίχνετε λίγο αλάτι (προσοχή οι αντσούγιεs είναι αλμυρές) και λίγο πιπέρι και μ' ένα πιρούνι πετάτε το σκόρδο. Όταν το φιλέτο είναι όπως το αγαπάτε, το κόβετε σε λωρίδες / Για να το σερβίρετε, απλώνετε λίγη ρόκα σε κάθε πιάτο και το καλύπτετε με το κομμένο φιλέτο / Τέλος, το περιχύνετε με τη σάλτσα

Comments: Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Archives

Μαρτίου 2005   Απριλίου 2005   Μαΐου 2005   Ιουνίου 2005   Ιουλίου 2005   Αυγούστου 2005   Σεπτεμβρίου 2005   Οκτωβρίου 2005   Νοεμβρίου 2005   Δεκεμβρίου 2005   Ιανουαρίου 2006   Φεβρουαρίου 2006   Μαρτίου 2006   Απριλίου 2006   Μαΐου 2006   Ιουνίου 2006   Ιουλίου 2006   Αυγούστου 2006   Σεπτεμβρίου 2006   Νοεμβρίου 2006   Φεβρουαρίου 2007   Ιουλίου 2007   Δεκεμβρίου 2007   Φεβρουαρίου 2008   Δεκεμβρίου 2008   Δεκεμβρίου 2009   Δεκεμβρίου 2010   Δεκεμβρίου 2011  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?