There is a Place in Hell Reserved for Me and My Friends

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2006

  note to self: Να Σώσω Τον Κόσμο
"Ίσως θα έπρεπε να χαλαρώσεις, εντάξει; Κανείς δεν περιμένει από εσένα να είσαι τέλειος -κι αν κάποιος το κάνει αυτό γίνεται γελοίος. Μάθε να σταματάς στα όριά σου και δώσε τον δικό σου ορισμό στην επιτυχία."

Αυτά μου γράφει να προσέξω κάποιο net ωροσκόπιο για το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2006. Δεν θα παραξενευόμουν όμως εάν μου τα έγραφε εχθές ή προχθές ή πέρυσι τέτοια εποχή ή ακόμα πέρυσι άλλη εποχή. Ή πρόπερσι. Ή πριν πέντε χρόνια. Ή πριν δέκα χρόνια -κατάλαβες. Επίσης δεν θα παραξενευόμουν εάν όλα αυτά αναφέρονταν και στα υπόλοιπα 3 δις κατοίκων αυτού του πλανήτη (τόσοι δεν είμαστε;). Ή αν ακριβώς τα ίδια λόγια μου τα έλεγε κάποιος φίλος και όχι η "επιστήμη" -οι περισσότεροι αστρολόγοι, βλέπεις, θεωρούν πως η αστρολογία είναι κάποια επιστήμη που έχει αργήσει να αναγνωριστεί από τον στρυφνό, αγάμητο επιστημονικό κόσμο.

Κάνετε λάθος, δεν πρόκειται να σας αρχίσω τις μαλακίες για τους αφελείς που πιστεύουν στα ζώδια, ότι τα ζώδια είναι μια απάτη και ότι η Ολυμπία Καντούνη είναι κομπογιανίτισσα. "Ηρεμία, σύνεση, ορθολογισμός", όπως θα έλεγε και η ίδια σε μία από τις 3-word, θρυλικές προβλέψεις της. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ένα καλό, ειδικά μελετημένο, έξτρα ευέλικτο, σούπερ αποτελεσματικό, πλύνε-βάλε καθημερινό ωροσκόπιο θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το κλειδί της ευτυχίας.

Σκέψου τι απερίσκεπτοι κρετίνοι που είμαστε εμείς οι άνθρωποι! Ξοδεύουμε λεφτά για να αγοράσουμε ηλίθια ημερολόγια τοίχου με στιχάκια πίσω από την κάθε ημέρα. Ή ημερολόγια-λεξικά που για κάθε μέρα έχουν και μια δύσκολη λέξη -η αλήθεια είναι ότι τέτοιο λεξικό δεν έχω δει ποτέ, αλλά είχα ακούσει σε ένα επισόδειο του Friends το Ρος με τη Φοίβη να συζητούν γι' αυτό, πράγμα που το καθιστά απτή πραγματικότητα. Ακόμα υπάρχουν τα ημερολόγια που δίνουν δώρο τα περιοδικά στο τεύχος Δεκεμβρίου, αυτά που σε κάθε μήνα έχουν και κάποια γκόμενα που μυστηριωδώς ποτέ δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομά της. Αν είσαι δε, τελείως ηλίθιος μπορεί να αγοράζεις και το ημερολόγιο κάποιου Αγίου υπέρ της αποπεράτωσης, ξέρεις. Υπάρχουν ένα κάρο ημερολόγια τείχου και το ξέρεις -μην το αναλύσουμε τώρα.

Εκεί που θέλω να φέρω το πράγμα είναι στη δημιουργία ενός νέου είδους ημερολογίων το οποίο νομίζω θα κάνει θραύση και γι' αυτό μην τολμήσει κανένας μπάσταρδος να μου κλέψει την ιδέα. Αυτό το ημερολόγιο θα το ονομάσω "Το Ετήσιο Ωροσκόπιο της Ισορροπίας". Πίσω από κάθε ημέρα θα υπάρχει και μία "αστρολογική πρόβλεψη" για την ημέρα αυτή. Θα βγει σε δώδεκα διαφορετικές εκδόσεις (δώδεκα δεν είναι τα ζώδια; οι πιο σχετικοί βοηθείστε με…) και έτσι θα τρέχουν στην αρχή κάθε χρονιάς να το αγοράσουν ολοι όσοι πιστεύουν στα ζώδια και τις προβλέψεις, που είναι λίγο-πολύ όλόκληρος ο δυτικός κόσμος. Οι άλλοι, βλεπετε, έχουν διαφορετικές δεισιδαιμονίες να τους ταλαιπωρούν, πολύ λιγότερο οργανωμένες. Και έτσι ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, έχοντας κατά νου τις δικές μου προβλέψεις θα κινείται στο ρυθμό που θα του δίνω. Και μαζί του κι ο υπόλοιπος κόσμος, που ας θεωρήσουμε για την οικονομία του κειμένου πως χοντρικά εξαρτάται από τη Δύση.

Η μαγκιά όμως θα είναι στις προβλέψεις, τις οποίες και δεν θα χρησιμοποιήσω για κακό, όπως πιθανόν να πίστευε κάποιος που με γνωρίζει. Θα τις έχω φτιάξει όλες εγώ και δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με τις κινήσεις των πλανητών -ποιος δίνει δεκάρα γι' αυτές τις άχρηστες, αιωρούμενες, άμορφες μάζες μετάλλων και πετρωμάτων που αγαπά να επισκέπτεται ο Obi-Wan Kenobi; Θα τις φτιάξω έτσι ώστε ο καθένας να ζει μια ισορροπημένη ζωή. Για παράδειγμα, για να τη σπάσω στους εκνευριστικούς επιβάτες του μετρό, που δεκαπέντε γαμημένες ανακοινώσεις μετά, επιμένουν να στέκονται ακίνητοι στα αριστερά της κοιλιόμενης σκάλας, θα γράφω ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα ζώδια "Ακολούθησε για πάντα όλες τις οδηγίες που σου δίνουν σήμερα. Ακόμα και το πώς θα ανεβαίνεις τις κυλιόμενες σκάλες εχει σημασία. Κάθε φορά που κάποιος σου λέει να κάνεις κάτι, το σύμπαν σου στέλνει τα χαιρετίσματά του". Κι έτσι ο φίλος μας θα θεωρήσει ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο Κρόνος κερδίζει στην πόκα τον Ερμή και επομένως, εάν κάτσει και κλείσει όποιον έχει κάνει τη μαλακία να βιάζεται μέσα στο Αττικό Μετρό, το δαιμόνιο μοτέρ των κυλιόμενων, στην καλύτερη περίπτωση, θα του ρουφήξει το παντελόνι κι αυτός θα γίνει ρόμπα, αφού όλοι θα δουν το κατουρημένο του σώβρακο, αν φοράει.

Αυτό ήταν ένα απλοϊκό παράδειγμα. Η αλήθεια είναι ότι θα έχω πολύ περισσότερα πράγματα να διαπραγματευτώ. Hello!?!, μιλάμε για τη σωτηρία του κόσμου, δεν μπορώ να είμαι επιπόλαιος! Οι συνιστώσες είναι πολλές και μιλάμε για ένα εξαίσια περίπλοκο γραμμικό σύστημα τοποθετημένο σε χώρο πολλών διαστάσεων. Νομίζω, ωστόσο, πως μπορώ να τα καταφέρω και να βγάλω την ανθρωπότητα ασπροπρόσωπη.

Κάποιος εξυπνάκιας σκεπτικιστής, σ'αυτό το σημείο θα ρωτούσε "και τι σε κάνει τόσο σίγουρο ότι όλοι πρόκειται να ακολουθήσουν τις συμβουλές σου;". Φίλε μου, θα απαντούσα, ακόμα και ο πιο ορκισμένος άθεος Δανός εκδότης που αρέσκεται να δημοσιεύει διασκεδαστικά σκίτσα με τον Μωάμεθ ντυμένο πιερότο, σίγουρα έχει τον παραμικρό μεταφυσικό προβληματισμό. Κι επειδή θεωρεί τον εαυτό του πολύ μάγκα για να τον διοχετεύσει σε κάποια θρησκεία την οποία θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά και να ακολουθεί ψιλο-πιστά το απαιτητικό τελετουργικό της, τη διώχνει όλη ψελλίζοντας κάθε φορά που του χαλάει το pc "Πάλι μας τσάκισε ο ανάδρομος". Πέρα όμως και από αυτό, με καλομελετημένο προγραμματισμό και εντατική παρακολούθηση της στατιστικά μέσης δυτικής ζωής -που παρουσιάζει ολοένα και μικρότερη διασπορά καθώς περνούν τα χρόνια- θα μπορέσει να βρεθεί ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, που θα το μετατρέψω σε συμβουλές. Και θα το ενσωματώσω στις προβλέψεις. Πράγμα που θα κάνει τους αναγνώστες του υπέροχου αυτού ημερολογίου ευτυχισμένους, άρα και λιγότερο καταπιεστικούς. Χα!

Έχω παρατηρήσει, για παράδειγμα, ότι πολλές αποφάσεις για πόλεμο έχουν παρθεί φθινόπωρο. Ώστε να ακολουθήσει ο χειμώνας με ενστάσεις και όλο το διπλωματικό τσίρκο να προσπαθεί να αποτρέψει τον πόλεμο και ο πόλεμος να ξεκινήσει, το αργότερο, άνοιξη. Αν κάποιος γράψει στην πρόβλεψη εκείνης της εποχής για το ζώδιο του Αμερικανού Προέδρου φερ' ειπείν "Δεν είναι μια καλή περίοδος για τα επαγγελματικά σου, μην κάνεις τολμηρές κινήσεις. Επικέντρωσε στον ερωτικό τομέα, έρχονται νέες γνωριμίες", θα ήταν ΟΚ. Καθώς κανείς μεθυσμένος τραβολογιέται στις δεξιώσεις καμακώνοντας ρεπουμπλικάνες κότες, πού να βρεθεί καιρός να βομβαρδίστει το Ιράκ;

Έτσι έχουν τα πράγματα. Ο πλανήτης μοιάζει να κυβερνάται από έναν κακό αστρολόγο και αυτό πρόκειται να αλλάξει οσονούπω. Αυτό που μου μένει να βρω είναι μια φαντεζί στολή για να γουστάρουν τα γκομενάκια. Και μια μπέρτα.

(και για να μην αρχίσετε εσείς οι σχολιαστές πάλι τα "περαστικά", "σε καταλαβαίνω" και τέτοια, σας λέω εξ' αρχής ότι το κείμενο είναι fiction)

Comments:
Θα γράψεις τίποτα ή θα σε μουσταλευρώσουμε;
 
Wow...άλλος ένας "ζωντανός" Blogger!
 
"το κείμενο είναι fiction"

επίσης ειναι τέλειο...
 
pou piges? grapse kati...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

Archives

Μαρτίου 2005   Απριλίου 2005   Μαΐου 2005   Ιουνίου 2005   Ιουλίου 2005   Αυγούστου 2005   Σεπτεμβρίου 2005   Οκτωβρίου 2005   Νοεμβρίου 2005   Δεκεμβρίου 2005   Ιανουαρίου 2006   Φεβρουαρίου 2006   Μαρτίου 2006   Απριλίου 2006   Μαΐου 2006   Ιουνίου 2006   Ιουλίου 2006   Αυγούστου 2006   Σεπτεμβρίου 2006   Νοεμβρίου 2006   Φεβρουαρίου 2007   Ιουλίου 2007   Δεκεμβρίου 2007   Φεβρουαρίου 2008   Δεκεμβρίου 2008   Δεκεμβρίου 2009   Δεκεμβρίου 2010   Δεκεμβρίου 2011  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?